Angolna provánszi módra



(Catigot dánguille)
¨        1,5 kg angolna, 2 dl olaj, 2 hagyma, 3 nagy paradicsom, 7 gerezd fokhagyma, 1 paradicsompaprika, kevés zellerlevél, 1 babér, 1 l száraz vörösbor, só, bors.
A megtisztított, megnyúzott angolnát 7 cm-es darabokra vágjuk.
Lehetőleg cserépfazékba (vagy zománcosba) olajat öntünk, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, a meghámozott, kimagozott, negyedelt paradicsomot, az ujjnyi csíkokra vágott paprikát, a fokhagymagerezdeket. Hozzáadjuk a fűszereket, sót.
Közepes tűzön 20-25 percig pároljuk, beletesszük a halat, és 5 percig erős lángon sütjük.
Felöntjük a borral, ezzel 25 percig főzzük.
Forrón tálaljuk.
Ital: száraz vörösbor.