(Artichauts a la barigoule)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 45
perc
¨
4 articsóka, 1 szelet szalonna, 1 vastag szelet
sonka, 1 citrom, 20 cl olaj, 2 pohár száraz fehérbor, 1 hagyma, 1
mogyoróhagyma, só, bors
Hámozzuk meg a hagymákat és
vágjuk finomra.
Vágjuk kis kockákra a szalonnát
és a sonkát.
Szedjük le az articsóka külső
leveleit. Szedjük ki a szívüket.
Dörzsöljük be az articsókát a
félbevágott citrommal.
Tegyük egy edénybe annyi vízzel,
amennyi ellepi és csavarjuk bele a citrom levét.
Egy fazékban pároljuk meg olajon
a hagymát. Adjuk hozzá a sonkát és a szalonnát. Tegyük bele az articsókát is.
Pároljuk 5 percig kevergetve,
majd szórjunk rá lisztet, keverjük össze és adjuk hozzá a fehérbort és főzzük
lefedve, míg megpuhul. Gyakran keverjük meg.