Pizza Atlantique aux fruits de
mer
¨
4 személyre – előkészítés: 10 perc/pihentetés:
25 perc – sütés:20 perc
¨
Fél csomag pizza-tésztapor, 15 cl melegvíz, 2
evőkanál olívaolaj
¨
Töltelék: 100 g garnélarák, 250 g friss kagyló,
héj nélkül, 4 tintahal, 2 paradicsom, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor
friss bazsalikom, 2 evőkanál összevágott zeller, olívaolaj, só, bors
Készítsük el a tésztát a dobozon
lévő utasítás szerint. Gyúrjuk össze jó alaposan olívaolaj hozzáadásával, míg
sima tésztát nem kapunk. Takarjuk le és kelesszük 25 percig.
Amíg a tészta kel, húzzuk le a
paradicsom héját. Törjük össze a húsát. Vágjuk fel a hagymát is.
Tisztítsuk meg a tonhalat. Főzzük
10 percig sós vízben, majd vágjuk vékony szeletekre. A kagylókat forraljuk
vízben, hogy a héjuk kinyíljon. Szedjük le a héjukat.
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra
(7-es fokozat). Olajozzunk meg egy sütőlapot. Nyújtsuk ki a tésztát egy 30
centis körré. Osszuk el a paradicsomot rajta, helyezzük rá a szeletekre vágott
hagymát és a tenger gyümölcseit. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az olajba
mártott zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával és olívaolajjal locsoljuk meg.
Díszítsük fekete olajbogyóval. Süssük kb. 20 percig.