¨
Hozzávalók:
14 db osztriga, 10 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 10 dkg sárgarépa, 1 dl tejföl,
10 dkg kolbász, 1 dl fehérbor, petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma, só, bors
Elkészítése: Felnyitjuk
az osztrigákat, a kagylókat kivesszük a héjból.
Egy serpenyőben felkarikázott kolbászt sütünk, egy kevés
vajon. Hozzáteszünk egy kevés apróra vágott hagymát, majd kicsit később
hozzáöntünk egy kis fehérbort, petrezselymet, majd két – hárompercnyi forrás
után levesszük a tűzről.
Ezzel egy időben, egy másik serpenyőben a keskeny
csíkokra vágott répát és a póréhagymát vajon megpároljuk. Mikor már majdnem
puha, hozzáadjuk a petrezselymet, a metélőhagymát, zellerlevelet és a
bazsalikomot. Hozzákeverjük a tejfölt, rárakjuk az osztrigát. Egyet forr, és
máris levesszük a tűzről. Ekkor kevés vajat keverünk hozzá.
Tálalás: A kagylóhéjakba teszünk a kolbászos raguból,
egy – egy db. Osztrigát, majd a tetejére halmozzuk a tejfölös párolt zöldséget.