Francia almatortácska




¨        Hozzávalók:
¨        A tésztához: 375 g finomliszt, 250 g margarin, 125 g porcukor, 1 cs. Dr. Oetker vaníliás cukor, 1/2 kávéskanál Dr. Oetker sütőpor, 1 tojás sárgája.
¨        A krémhez: 4,5 dl tej, 1 cs. Dr. Oetker fahéjízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 4 db hámozott alma, méz az almák kenéséhez.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és 12 cm-es köröket szúrunk ki. Minden másodiknak 8 cm-es kört szúrunk ki a közepéből, és ezt a peremet helyezzük a teli, tojással megkent lapra. Széleit lenyomkodjuk és 180 °C-on félig megsütjük. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk, 1 evőkanálnyit teszünk a sütemények közepére. Kissé elsimítjuk, majd szeletelt almával kirakjuk, mézzel megkenjük az almákat, és aranysárgára sütjük.