¨
Hozzávalók:
¨
A tésztához: 375 g finomliszt, 250 g margarin,
125 g porcukor, 1 cs. Dr. Oetker vaníliás cukor, 1/2 kávéskanál Dr. Oetker
sütőpor, 1 tojás sárgája.
¨
A krémhez: 4,5 dl tej, 1 cs. Dr. Oetker fahéjízű
pudingpor, 4 evőkanál cukor, 4 db hámozott alma, méz az almák kenéséhez.
A lisztet elkeverjük a
sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, és a többi hozzávalóval tésztát
gyúrunk. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és 12 cm-es köröket szúrunk ki. Minden másodiknak
8 cm-es kört szúrunk ki a közepéből, és ezt a peremet helyezzük a teli,
tojással megkent lapra. Széleit lenyomkodjuk és 180 °C-on félig megsütjük. A
tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk, 1 evőkanálnyit teszünk
a sütemények közepére. Kissé elsimítjuk, majd szeletelt almával kirakjuk,
mézzel megkenjük az almákat, és aranysárgára sütjük.