Gyömbéres hal grapefruittal



¨        Elkészítése kb. 3/4 órát vesz igénybe. Párolt mángolddal kínáljuk. Kb. 510 kcal adagonként.   
¨        Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál vagdalt mogyoróhagyma, 4 tengeri halfilé, 150 - 150 g (lepényhal), só, frissen őrölt feketebors, 150 ml fehérbor, 150 ml halleves (késztermék), 1 grapefruit, 300 g créme fraiche, 15 g friss gyömbér, csipetnyi cayenne-bors
1.  Kenjünk ki vajjal egy serpenyőt. Vagdaljuk fel a mogyoróhagymát, tegyük a hallal a serpenyőbe, enyhén fűszerezzük sóval, borssal, öntsük fel fehérborral és hallevessel, majd pároljuk az egészet 10 percig.
2.  Vegyük ki a halat, tartsuk melegen, majd főzzük a levest a felére.
3.  Hámozzuk meg a grapefruitot egy hosszú, éles késsel, úgy, hogy a héj fehér része sem maradjon a gyümölcsön. Vágjuk ki a gerezdeket a hártyából. Fogjuk fel a kicsurgó levet, öntsük a hallevesbe. Keverjük bele a créme fraiche-t, majd főzzük az egészet, amíg a folyadék fele el nem párolog.
4.  Hámozzuk meg a gyömbért, vágjuk nagyon vékony csíkokra, tegyük a grapefruit gerezdekkel a szószba, fűszerezzük sóval, borssal, Cayenne borssal.
5.    Kínáljuk a halat a szósszal leöntve.