¨
2 tojás, 2-3 csomó hónapos retek, 3 új
sárgarépa, 15 dkg cukorborsó, 1 fejes saláta, 1 dl vinaigrette-mártás, 1
kiskanál turbolyalevél.
Főzzük keményre a tojásokat,
kevés sós vízben pároljuk meg a zöldborsót. A megtisztított retket
fölkarikázzuk, a megkapargatott sárgarépát, megreszeljük, és mély tálban összevegyítjük.
A víztől lecsurgatott salátaleveleket tépdessük, vagy vágjuk darabokra, és a
lecsurgatott, kihűlt borsóval együtt vegyítsük a retek-répa keverékhez.
A vinaigrette-et ízesítsük
turbolyával, reszeljük bele a kemény tojásokat, jól dolgozzuk össze, és csak
tálaláskor töltsük a salátára.
Salátaöntetnek készíthetünk
mustárral és turbolyával ízesített majonézt is.