Paplanos birkasült



(Pélardons d’agneau en parmentier)
¨        A ‘Le Magister’ Nimes-i étterem receptje
¨        4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 20 perc
¨        600 g birkahús, 1,5 kg krumpli, ¼ l olívaolaj, 4 nagy fej hagyma, 1 csokor friss zöldfűszer, 1 fej fokhagyma, finom és durva szemcséjű só, őrölt bors, 2 marhahúsleves-kocka, nagyon sok vágott petrezselyem, 2 evőkanál tejszín
A megfőtt krumplit törjük össze, tegyük bele olívaolajat, a petrezselymet és két evőkanál tejszínt.
Vágjuk össze a hagymát, futtassuk meg a maradék olajon, majd tegyük hozzá a nagyon finomra vágott birkahúst, a húsleveskockát, kakukkfüvet, petrezselymet, 2 pohár vizet, a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket. Főzzük kis lángon, míg besűrűsödik.
Egy kerámiaedénybe tegyünk egy réteg krumplipürét, rá a húsos ragut, majd megint egy réteg krumplipürét. Süssük 150 fokon (5-ös fokozat).