(Filets de soles au vin rouge)
¨
Hozzávalók: 10 db halszelet, 10 egyforma
gombalej, 2 dl vörös bor 3 dkg vöröshagyma, 2 dl barna mártás, 1 kanál
húskivonat, 15 dkg vaj, só, bors, fél babérlevél, petrezselyem zöldje.
A halszeleteket megsózzuk, egy
kivajazott tepsibe tesszük a gombafejekkel, meghintjük finomra vágott
hagymával, hozzátesszük a babérlevelet, ráöntjük a vörös bort, kevés
halalaplevet, és vajas papírral letakarva sütőbe téve készre pároljuk. A
halakat tálra helyezzük, rátesszük a gombafejeket, a tevét beforraljuk,
hozzáadjuk a barna mártást, 1 kanál húskivonatot, jól felforraljuk és
átszűrjük. Megízesítjük s a megmaradt vajat beletördelve, a mártást
feljavítjuk, bevonjuk a halszeleteket, vajas félholdat és sós burgonyát adunk
köretnek.