¨
(4 személyre)
¨
Hozzávalók: 8 nagy almaparadicsom, 10 dkg
zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 diónyi
vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, só, és törött fehér
bors, ízlés szerint.
A paradicsomokat töltésre
előkészítjük. A szárrésznél úgy kanyarítjuk ki a belsejüket, hogy némi
paradicsomhús maradjon bennük. Serpenyőbe tesszük a vajat és felolvasztjuk.
Rátesszük a lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyem-zöldet, a
megtisztított és apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd egy-két
percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kivájt paradicsomforgácsot, és fedő alatt
néhány percig pároljuk. Végül belekeverünk 3 evőkanál zsemlemorzsát, és ismét
egy percig kevergetjük. A tűzről lehúzva hozzáadunk 1 evőkanál reszelt sajtot,
majd az egészet alaposan összekeverve, betöltjük a paradicsomok üregébe. Kis
tepsibe rakjuk a töltött paradicsomokat. A zsemlemorzsát összekeverjük a
reszelt sajttal, és rászórjuk a paradicsomok tetejére. Előmelegített forró
sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg egybefüggő réteg nem keletkezik a tetején.
Ügyelni kell arra, nehogy nagyon megbarnuljon.
¨
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.