¨
Elkészítése kb. 3/4 órát vesz igénybe.
Baguette-tel kínáljuk. Kb. 390 kcal adagonként.
¨
Hozzávalók: 2 kg kagyló, 100 g póréhagyma, 100 g
metélőzeller, 100 g sárgarépa, 2 evőkanál mogyoróhagyma, 1 fokhagymagerezd, 4
evőkanál olívaolaj, 200 ml fehérbor, 4 evőkanál vagdalt zöldfűszer (turbolya,
petrezselyem, bazsalikom, kapor, tárkony), 200 g Créme fraiche, 1/4 teáskanál
só, frissen őrölt feketebors
1. Húzzuk ki a kagyló szálait, a
már kinyílt kagylókat dobjuk el.
2. Vágjuk kis kockákra a
zöldségeket, vagdaljuk apróra hagymát és a fokhagymát. Forrósítsunk egy nagy
edényben olívaolajat, pároljuk meg benne a zöldségkockákat, a hagymát és a
fokhagymát. Tegyük bele a kagylót, öntsük fel fehérborral.
3. Főzzük fedett edényben, amíg a
kagylók ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylót, tegyük négy tányérra vagy egy nagy
tálba. A zárt kagylókat dobjuk el (ezek már romlottak).
4. Keverjük össze zöldfűszerekkel
és Créme fraiche-sel a levet, ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük a
kagylókra.