Zöldségtál langusztával



(Terrine d’herbage aux langoustines)
¨        6 személyre – elkészítés: 1 óra 30 perc
¨        1 fej káposzta, 8 paprika, 600 g spenót, 18 languszta, 1 citrom, 4 paradicsom, 2 tojás, 1/2 l tej, 1 csokor friss zöldfűszer, turbolyalevelek, só, bors
Blansírozzuk a káposztaleveleket egy percig, csöpögtessük le. Az összevágott spenótot és paprikát pároljuk meg külön- külön, csöpögtessük le.
Forraljunk fel vizet a fűszercsokorral és sóval, forraljuk benne egy percig a rákokat. Szűrjük le és szedjük ki a héjukból. Vágjuk kockára.
Verjük fel a tojásokat a tejjel, adjuk hozzá a spenótot és paprikát, fűszerezzük.
Béleljünk ki egy tűzálló tálat a káposztalevelekkel, öntsük rá spenótos keverék felét, tegyük rá a rákdarabokat, majd öntsük rá a massza másik felét is, fedjük le és süssük vízfürdőben 1 órát 120 fokon (4-es fokozat)
A lehámozott paradicsom húsát turmixoljuk le, adjuk hozzá a citromlevet, turbolyát, sót, borsot.
Az elkészült ételt a szósszal tálaljuk, akár hidegen, akár melegen.