Bundás tojás, sütőben



(Oeufs au four en chemise)
¨        4 személyre – előkészítés: 10 perc - sütés: 8-10 perc
¨        4 nagy tojás, 50 g vaj, 4 evőkanál tejszín, 4 evőkanál parmezán, só, bors
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (7-es fokozat).
Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A fehérjét verjük fel nagyon keményre egy nagy csipet sóval, majd nagyon óvatosan keverjünk hozzá egy kis borsot.
4 kis kerámiatálkát vagy más alkalmas edényt vajazzunk ki, osszuk el bennük a tojásfehérjét.
Egy evőkanállal nyomjunk mélyedést minden tálka közepébe, s tegyük bele a tojássárgáját.
Minden tojássárgája köré csurgassunk tejszínt, a fehérjét szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Csúsztassuk a tálkákat a sütőbe. Addig süssük, míg a fehérje felfúvódik és megbarnul, ám a sárgája még folyékony. Azonnal tálaljuk.