(Oeufs au four en chemise)
¨
4 személyre – előkészítés: 10 perc - sütés: 8-10
perc
¨
4 nagy tojás, 50 g vaj, 4 evőkanál tejszín, 4
evőkanál parmezán, só, bors
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra
(7-es fokozat).
Válasszuk szét a tojások sárgáját
a fehérjétől. A fehérjét verjük fel nagyon keményre egy nagy csipet sóval, majd
nagyon óvatosan keverjünk hozzá egy kis borsot.
4 kis kerámiatálkát vagy más
alkalmas edényt vajazzunk ki, osszuk el bennük a tojásfehérjét.
Egy evőkanállal nyomjunk
mélyedést minden tálka közepébe, s tegyük bele a tojássárgáját.
Minden tojássárgája köré
csurgassunk tejszínt, a fehérjét szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Csúsztassuk a tálkákat a sütőbe.
Addig süssük, míg a fehérje felfúvódik és megbarnul, ám a sárgája még
folyékony. Azonnal tálaljuk.