Anjou szűzérmék



¨        Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés szűzpecsenye (kb. 60 dkg), 10 dkg angolszalonna, 2 szál sárgarépa, 25 dkg aprószemű csiperkegomba, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 dl száraz fehérbor, 1 fej hagyma, 1 csapott evő- kanál liszt, fűszercsokor (petrezselyem, metélőhagyma, kapor, babérlevél, bazsalikom, turbolya), olaj, vaj, petrezselyem, só.
A húst vastagabb szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük, és forró olajon hirtelen kisütjük, megsózzuk, majd félretesszük. Lábosban kissé megpirítjuk a csíkokra metélt angolszalonnát (ha szükséges, tegyünk alá kevés olajat), majd hozzáadjuk a karikára vágott hagymát. üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott sárgarépát. Meghintjük a liszttel, felöntjük a borral és beletesszük a hússzeleteket. Megsózzuk, beledobjuk a fűszercsokrot, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a vajon megfuttatjuk a megtisztított, de egészben hagyott gombát, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, megsózzuk és összepároljuk. A szűzérmék mellé, frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.