¨
Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés szűzpecsenye
(kb. 60 dkg), 10 dkg angolszalonna, 2 szál sárgarépa, 25 dkg aprószemű
csiperkegomba, 30 dkg mirelit zöldborsó, 1 dl száraz fehérbor, 1 fej hagyma, 1
csapott evő- kanál liszt, fűszercsokor (petrezselyem, metélőhagyma, kapor,
babérlevél, bazsalikom, turbolya), olaj, vaj, petrezselyem, só.
A húst vastagabb szeletekre vágjuk, kissé kiveregetjük, és
forró olajon hirtelen kisütjük, megsózzuk, majd félretesszük. Lábosban kissé
megpirítjuk a csíkokra metélt angolszalonnát (ha szükséges, tegyünk alá kevés
olajat), majd hozzáadjuk a karikára vágott hagymát. üvegesre pároljuk, majd
hozzáadjuk az ugyancsak karikára vágott sárgarépát. Meghintjük a liszttel,
felöntjük a borral és beletesszük a hússzeleteket. Megsózzuk, beledobjuk a
fűszercsokrot, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a vajon megfuttatjuk a
megtisztított, de egészben hagyott gombát, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót,
megsózzuk és összepároljuk. A szűzérmék mellé, frissen vágott petrezselyemmel
megszórva tálaljuk.