(Crepes au cacao)
¨
4-6 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 10
perc
¨
A tésztához: 100 g liszt, 2 tojás, 20 g
cukrozatlan kakaópor, 1 zacskó vaníliás cukor, 20 g cukor, 1/4 l tej, 50g
olvasztott vaj, 1 evőkanál rum
¨
A szószhoz: 100 g cukor, 1 kávéskanál citromlé,
100 g durvára vágott dió vagy mogyoró, 100 g tejszín, 4 evőkanál öreg rum, 50 g
vaj, 25 g vaj a sütéshez
A palacsintatésztát készítsük el
a megadott hozzávalókból.
Egy 20 cm átmérőjű
palacsintasütőben süssünk 13-15 palacsintát a vajon.
Készítsük el a szószt is: a
cukorral, a citromlével és 2 evőkanál vízzel készítsünk aranybarna karamellt.
Adjuk hozzá a tejszínt, a vajat, a rumot és a diót vagy mogyorót. 1 percig
forraljuk.
A palacsintákat a szósszal leöntve
tálaljuk, akár forrón, akár hidegen.