Őzmedalionok kivis-borsos szószban



(Médallions de chevreuil sauce au kiwi et au poivre)
¨        6 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 20 perc
¨        900 g őzgerinc kicsontozva, 30 g húsos szalonna, 2 evőkanál vaj, 4 kivi, 10 g vaj, 2 finomra vágott mogyoróhagyma, 15 szem fekete bors, 1 evőkanál ecet, 10 cl fehérbor, 2 evőkanál juharszirup, pecsenyelé, 1 kávéskanál keményítő, só, bors
Pirítsuk egy kicsit a szalonnát a vajban, majd adjuk hozzá a hagymát és a borsszemeket. Öntözzük meg a borral és az ecettel, forraljuk be. Adjuk hozzá a juharszirupot, egy kis pecsenyelét és forraljuk fel.
Sűrítsük be a szószt a keményítővel, melyet előzőleg hideg vízben elkevertünk. Tartsuk melegen a szószt.
Hámozzuk meg a kivit, vágjuk apró kockákra és adjuk a szószhoz.
Sózzuk és borsozzuk meg az őzgerincet, vágjuk szeletekre és süssük meg hirtelen a vajban.
Tálaljuk a szósszal, kiviszeletekkel díszítve.