(Médallions de chevreuil sauce au
kiwi et au poivre)
¨
6 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 20
perc
¨
900 g őzgerinc kicsontozva, 30 g húsos szalonna,
2 evőkanál vaj, 4 kivi, 10 g vaj, 2 finomra vágott mogyoróhagyma, 15 szem
fekete bors, 1 evőkanál ecet, 10 cl fehérbor, 2 evőkanál juharszirup,
pecsenyelé, 1 kávéskanál keményítő, só, bors
Pirítsuk egy kicsit a szalonnát a
vajban, majd adjuk hozzá a hagymát és a borsszemeket. Öntözzük meg a borral és
az ecettel, forraljuk be. Adjuk hozzá a juharszirupot, egy kis pecsenyelét és
forraljuk fel.
Sűrítsük be a szószt a
keményítővel, melyet előzőleg hideg vízben elkevertünk. Tartsuk melegen a
szószt.
Hámozzuk meg a kivit, vágjuk apró
kockákra és adjuk a szószhoz.
Sózzuk és borsozzuk meg az
őzgerincet, vágjuk szeletekre és süssük meg hirtelen a vajban.
Tálaljuk a szósszal,
kiviszeletekkel díszítve.