Vaddisznósült



(Röti de sanglier)
¨        1 kg kicsontozott karaj, 12 vékony szelet tűzdelő-szalonna, 5 ek. mustár, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, 2 ek. ribiszkedzsem, só, bors.
¨        Páclé: 1,5 l vörösbor, 2 dl gyenge borecet, 1 dl olaj, 3 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 1 babér, 3 hagyma, 5 szem gyöngyhagyma, 1 szál kakukkfű, 6 szem bors, só, 3 gerezd fokhagyma.
Besózzuk, borsozzuk, szalonnával megtűzdeljük a húst, és 1 napra, hidegre állítjuk.
Felkarikázzuk a zöldségeket, mázas edénybe tesszük a felét, rátesszük a húst, erre a maradék zöldséget, a fűszereket és az összes pácléhez valót ráöntjük.
1-2 napra lefedve hidegre állítjuk, néhányszor közben megkeverjük.
Konyharuhával leitatgatjuk, megkenjük mustárral, kivajazott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk tejszínnel. 40 percre forró sütőbe tesszük, közben saját levével locsolgatjuk.
Leszűrjük a páclét, 1/2 órán át, forraljuk.
Tegyük a sültet előmelegített tálra.
Öntsük a pecsenyeléhez a páclevet, keverjük bele a ribiszkedzsemet. Mártásos csészében kínáljuk.
Burgonyapogácsa, cukor nélküli almakompót illik hozzá.
Ital: minőségi száraz vörösbor.