(Ratatouille)
1 fej vöröshagymát és 1 gerezd
fokhagymát megtisztítunk; a vöröshagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát
összezúzzuk. 1 cukkínit kis darabokra vágunk. 1 piros és 1 zöld húsú paprikából
eltávolítjuk a magokat és ereket; feldaraboljuk. Vizet felforralunk, majd belemártunk
3 paradicsomot, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. Lábasban felforrósítunk 3
evőkanál olívaolajat. A vöröshagymát kissé megpároljuk benne, hozzáadjuk a
fokhagymát, paprikát és cukkínit, 3 percig pároljuk az egészet. Ezután.
beletesszük a paradicsomot és 1 evőkanál paradicsomsűrítményt. Sóval, borssal
és Provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük, majd 5 percig hagyjuk főni.
Elhabarunk 4 tojást, 3 evőkanál
tejfölt és 1 evő- kanál paradicsomsűrítményt. 1 kis fej vöröshagymát apróra
vágunk. A hagymát, 0,5 apróra vágott csípős piros húsú paprikát, 2 evőkanál
aprított petrezselyemzöldet, 4 evőkanál reszelt ementáli sajtot, 120 g lisztet
és 200 ml vizet hozzáteszünk és elkeverjük. Az ostya- (gofri) sütőt kikenjük
szalonnával. 2-2 evőkanál tésztát töltünk bele, és aranysárga ostyákat sütünk.
Készítünk 4 tükörtojást, minden ostyára 1 tojást helyezünk, köréje teszünk a
zöldségkeverékből. Készíthetjük úgy is, hogy szétvágunk 4 ostyát, összekeverünk
80 g gorgonzola sajtot 1/8 l tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, majd az
ostyákra öntünk belőle. A recept 8 adag előételhez elegendő.