Vadászegytál



(Marmite du chausseur)
¨        4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 50 perc kuktában
¨        1 nyúl négy darabba vágva, 1 káposzta negyedekbe vágva, 4 karikára vágott sárgarépa, 1 fej apróra vágott hagyma, 150 g sovány húsos szalonna, 100 g kövér szalonna, 1,5 l forró víz, 8 szelet pirított házi kenyér, só, bors
Béleljük ki a kukta alját a kövér szalonnával. Tegyük rá a káposztát, répát, húsos szalonnát, hagymát és fűszereket. Tegyük a tetejére a nyulat is. Sózzuk, borsozzuk. Öntsünk rá 1,5 l forró vizet.
A forrástól számított 50 percig főzzük.
Tálaljuk forrón, pirított kenyérkockákkal. A zöldséget és húst külön is tálalhatjuk, zöldfűszerekkel ízesített vinaigrette mártással.