(Marmite du chausseur)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 50
perc kuktában
¨
1 nyúl négy darabba vágva, 1 káposzta negyedekbe
vágva, 4 karikára vágott sárgarépa, 1 fej apróra vágott hagyma, 150 g sovány
húsos szalonna, 100 g kövér szalonna, 1,5 l forró víz, 8 szelet pirított házi
kenyér, só, bors
Béleljük ki a kukta alját a kövér
szalonnával. Tegyük rá a káposztát, répát, húsos szalonnát, hagymát és
fűszereket. Tegyük a tetejére a nyulat is. Sózzuk, borsozzuk. Öntsünk rá 1,5 l
forró vizet.
A forrástól számított 50 percig
főzzük.
Tálaljuk forrón, pirított
kenyérkockákkal. A zöldséget és húst külön is tálalhatjuk, zöldfűszerekkel
ízesített vinaigrette mártással.