(Sauce au vin rouge)
¨
Hozzávalók:
10 dkg vegyes zöldség, 4 dkg vöröshagyma, 4 dl spanyol mártás, 3 dl vörös bor,
1 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, 1 dl hallé, só, bors.
Az apróra vágott zöldséget, hagymát 2 dkg vajban
megpirítjuk, felöntjük a vörös borral, a hallével és beforraljuk felére.
Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a spanyol mártást és ismét 10-15 percig
forraljuk, illetve amíg a kellő sűrűséget eléri. Finom szűrőn átszűrjük.
Ízesítjük sóval, törött borssal és kevés szardellapürével, végül belemorzsolt
vajjal feljavítjuk. Vörös borban főtt halakhoz adjuk. Rövid lére befőzve, azt a
hallevet is hozzákeverjük a mártáshoz, amelyben a hal főtt.