(Tarte aux girolles Limousin)
¨
40 dkg leveles vajastészta, 1 kg rókagomba *, 3
szem gyöngyhagyma, 6 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 2 ek. olaj, só,
bors, esetleg 1 ek. petrezselyem.
Hosszában felvágjuk a gombákat,
olajon 5 percig sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük.
Másik serpenyőben felolvasztjuk a
vajat, beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig dinszteljük,
közben kevergetjük. Belekeverjük az apróra vágott hagymát, ezzel még 2 percig
pároljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, 2-3
percig forraljuk.
Levesszük a tűzről, gyorsan
hozzákeverjük a tojássárgáját, a petrezselymet.
A 4 mm vékonyra kinyújtott
leveles tésztát vajjal kikent, lisztezett tortaformába simítjuk. Ráöntjük a
gombát.
Forró sütőben 0,5 óráig sütjük.
Cikkekre vágva forrón tálaljuk.
Ital: Kisburgundi kék, vagy
száraz vörösbor.