Limoges-i rókagombás lepény



(Tarte aux girolles Limousin)
¨        40 dkg leveles vajastészta, 1 kg rókagomba *, 3 szem gyöngyhagyma, 6 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 2 ek. olaj, só, bors, esetleg 1 ek. petrezselyem.
Hosszában felvágjuk a gombákat, olajon 5 percig sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük.
Másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig dinszteljük, közben kevergetjük. Belekeverjük az apróra vágott hagymát, ezzel még 2 percig pároljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, 2-3 percig forraljuk.
Levesszük a tűzről, gyorsan hozzákeverjük a tojássárgáját, a petrezselymet.
A 4 mm vékonyra kinyújtott leveles tésztát vajjal kikent, lisztezett tortaformába simítjuk. Ráöntjük a gombát.
Forró sütőben 0,5 óráig sütjük.
Cikkekre vágva forrón tálaljuk.
Ital: Kisburgundi kék, vagy száraz vörösbor.