¨
Hozzávalók
(6 személyre): 20 dkg tengeri hal, 1 paprika, 1 fej hagyma, 1 ek vaj, 1 ek
olaj, metélőhagyma kívánság szerint, 8 tojás, 2 dl tej vagy folyékony tejszín,
só, bors
¨
Az
"alapozáshoz": 1 citrom leve, 1 ek. vaj, kevés petrezselyem, só, bors
Elkészítés: Serpenyőben felmelegítjük a vajat,
hozzáadjuk az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát és a
feldarabolt paprikát, megsózzuk, bőven megborsozzuk. Kis darabokra vágjuk a
tengeri halat, serpenyőbe tesszük, elkeverjük a hagymával és a paprikával, s
addig pároljuk, míg egészen kifehéredik. Másik edénybe ütjük a 8 tojást,
megsózzuk, hozzáöntjük a másfél dl tejet vagy tejszínt, megszórjuk a finomra
vágott metélőhagymával, felverjük, ráöntjük a halra, a serpenyőt lefedjük, s
egészen lassú tűzön kb. 15 percig sütjük, hogy megemelkedjen. Közben kinyomjuk
a citrom levét, hozzáadjuk az ek-nyi vajat, az apróra vágott petrezselymet,
megsózzuk, megborsozzuk, villával szétnyomkodjuk, jól elkeverjük, nagy tűzálló
tál alján elterítjük, és 15 percre, alsó fokozatra beállított sütőbe tesszük.
Amikor kivesszük a sütőből, rácsúsztatjuk a halas omlettet, hogy felszívja a
citromos vajat. Forrón tálaljuk.