Rántotta St. Vale módra



(Oeufs brouillés de St Vale)
¨        4 személyre – előkészítés: 10 perc – főzés: 15 perc
¨        8 tojás, 8 szelet pirítós, 1 l fekete kagyló, 1 babérlevél, 1 ágacska kakukkfű, 1 csokor petrezselyem, 1 hagyma, 2 mogyoróhagyma, 125 g vaj, 1 evőkanál tejszín
Mossuk meg alaposan a kagylót.
Tegyük fel főni nagy lángon a hagymával, fűszernövényekkel és fél pohár vízzel.
Rázogassuk a serpenyőt, amelyik kagyló kinyílt, vegyük ki a héjából.
A főzőlevet szűrjük le és tegyük félre.
Egy kanál vajon pároljuk meg a mogyoróhagymát és szórjuk meg petrezselyemmel. Jól borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a kagylót.
Főzzük 2-3 percig, majd öntsük fel félpohárnyi főzővízzel. Tartsuk melegen.
Készítsünk a tejszínből és tojásokból rántottát.
Tegyük a rántottát a pirítósokra, a tetejére pedig a kagylót. Szórjuk meg petrezselyemmel.