(Oeufs brouillés de St Vale)
¨
4 személyre – előkészítés: 10 perc – főzés: 15
perc
¨
8 tojás, 8 szelet pirítós, 1 l fekete kagyló, 1
babérlevél, 1 ágacska kakukkfű, 1 csokor petrezselyem, 1 hagyma, 2
mogyoróhagyma, 125 g vaj, 1 evőkanál tejszín
Mossuk meg alaposan a kagylót.
Tegyük fel főni nagy lángon a
hagymával, fűszernövényekkel és fél pohár vízzel.
Rázogassuk a serpenyőt, amelyik
kagyló kinyílt, vegyük ki a héjából.
A főzőlevet szűrjük le és tegyük
félre.
Egy kanál vajon pároljuk meg a
mogyoróhagymát és szórjuk meg petrezselyemmel. Jól borsozzuk meg, majd adjuk
hozzá a kagylót.
Főzzük 2-3 percig, majd öntsük
fel félpohárnyi főzővízzel. Tartsuk melegen.
Készítsünk a tejszínből és
tojásokból rántottát.
Tegyük a rántottát a pirítósokra,
a tetejére pedig a kagylót. Szórjuk meg petrezselyemmel.