(Avokats mégére)
¨
2 nagy érett avokádó, 1,5 dl tejszín, 6 dkg
garnélarák-konzerv, 4 főtt tojás, 5 dkg olajos szardella, 16 szem fekete
olajbogyó, 4 ek. olívaolaj, 2 kk. erős mustár, 1 citrom leve, 1 ek. vágott
petrezselyem, só, bors.
Kiskanállal vájjuk ki a hosszában
kettévágott és kimagozott avokádó húsát, 20 percig áztassuk sós, borsos, olajos
citromlében. Csöpögtessük le, villával törjük össze (vagy szitán törjük át),
keverjük habosra a tejszínnel.
Vágjuk ketté hosszában a
tojásokat, szedjük ki a sárgájukat, ezt törjük össze a szardellával és tegyük
vissza a tojások üregébe. Kettőt fordítsunk össze, tegyük az üres
avokadóhéjakba. Öntsük rá a krémet, szórjuk meg petrezselyemmel.
Olajbogyóval és rákkal díszítve,
behűtve kínáljuk.
Ital: fehérbor.