Tejszínes avokádó garnélarákkal



(Avokats mégére)
¨        2 nagy érett avokádó, 1,5 dl tejszín, 6 dkg garnélarák-konzerv, 4 főtt tojás, 5 dkg olajos szardella, 16 szem fekete olajbogyó, 4 ek. olívaolaj, 2 kk. erős mustár, 1 citrom leve, 1 ek. vágott petrezselyem, só, bors.
Kiskanállal vájjuk ki a hosszában kettévágott és kimagozott avokádó húsát, 20 percig áztassuk sós, borsos, olajos citromlében. Csöpögtessük le, villával törjük össze (vagy szitán törjük át), keverjük habosra a tejszínnel.
Vágjuk ketté hosszában a tojásokat, szedjük ki a sárgájukat, ezt törjük össze a szardellával és tegyük vissza a tojások üregébe. Kettőt fordítsunk össze, tegyük az üres avokadóhéjakba. Öntsük rá a krémet, szórjuk meg petrezselyemmel.
Olajbogyóval és rákkal díszítve, behűtve kínáljuk.
Ital: fehérbor.