¨
Hozzávalók: 30 dkg halfilé, 1 kávéskanál
citromlé, szerecsendió, só, őrölt bors, 3 tojásfehérje, 2 dl tejföl,
metélőhagyma, vaj, 4 dl joghurt, 3 evőkanál sűrített paradicsom, só, bors
Elkészítés: Turmixoljuk a halat,
fokozatosan hozzáadva a citromlét, a szerecsendiót, a sót, borsot és a
tojásfehérjét. 10 percre tegyük mélyhűtőbe a tejföllel is. Ezután a tejföllel
és a metélőhagymával ismét turmixoljuk el. Töltsük négy kis kivajazott tűzálló
tálkába, ezeket állítsuk vízzel teli tepsibe, s 20 percig 6-os fokozatosan süssük.
5 percig hagyjuk hűlni, majd fordítsuk ki a tálkákból. Öntsük rá a hozzávalók
(joghurt, sűrített paradicsom, só, bors, pirospaprika) összekeverésével
készített meleg szószt.